enjoy every cadence, every breath…

Word of Mouth (finally…)

Setelah tertatih-tatih, sempet salah membeli album yg “revisited”, sering bengong mendengar orang lain membicarakan atau mendiskusikan betapa hebat-nya album Om Jaco Pastoriuos ini, akhirnya beli juga… hhhh…. Dapat di Musik+ Sarinah Thamrin. Harganya bersahabat, 85rb, meskipun tanpa jewel case, tapi pakai case yang dari kardus tea.

Baru sekali lewat dengarkan sih… Memang ini orang JENIUS !!!!

Di leaflet-nya ada gambar Jaco, duduk di depan grand piano, dengan pinsil di gigit, tampak serius sekali melihat ke arah tuts piano. Emang gila !!!!

Bisa ada sound2 koor, sound electric (teteup) yang eksotis, juga tiupan harmonica Toots yang entah kenapa kok terasa “PAS” banget sama aransemen bigband yang rumit, abstrak, psikedelik, tapi dengan sound2 alat tiup seperti flugelhorn gitu. WAH !!!

TOBBBBB MUARKOTOOOOBBBB !!!!
NDLEDHEEESSS NGECES…
(courtesy of Mas Totty)

Masih speechless. Tar kalau udah didenger lebih detail aku bahas lagi. Sekarang lagi menyesal banget ini orang jenius yang super nerd aneh dan meninggal di usia 36 tahun jadi gembel di NYC!!

1

Track listing
All tracks written by Jaco Pastorius except where noted
“Crisis” – 5:17
“3 Views of a Secret” – 6:05
“Liberty City” – 11:57
“Chromatic Fantasy” (Johann Sebastian Bach) – 3:01
“Blackbird” (John Lennon, Paul McCartney) – 2:48
“Word of Mouth” – 3:53
“John and Mary” – 10:52

From Wikipedia, the free encyclopedia

Word of Mouth was the second album by Jaco Pastorius, released in 1981 while the bassist was a member of Weather Report, and also the name of a big band group that Pastorius assembled and with whom he toured from 1980 to 1984. While his debut album showcased his eclectic and impressive skills on the electric bass, Word of Mouth focused more on his ability to compose and arrange for a large band. The album still shows off Pastorius’ skill, most notably in the solo opening to the Bach-written “Chromatic Fantasy” and the title track, in which Pastorius’ bass is drenched in fuzzy distortion. “Crisis” also features a fast bass pattern looping, which runs under the frantic soloing. Most of the rest of the album’s bass is highly subdued and blends into the band’s arrangement, allowing them to shine through.

The band’s all-star cast included Herbie Hancock, Wayne Shorter, Peter Erskine, Jack DeJohnette, Michael Brecker, Don Alias and Toots Thielemans. Early presses of the album did not include a list of musicians, though later releases listed only the names of the performers in respective, unnamed groups (for example, the main band was the first block of names.)

The title of the album is the namesake for the Pastorius tribute album Word of Mouth Revisited.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s